از نیمه تمام ماندن تفرجگاه فنایی تا وضعیت اسفبار المان کاروان شتر
- شناسه خبر: 23395
- تاریخ و زمان ارسال: 15 شهریور 1402 ساعت 06:14
به گزارش خبرنگار آژانس خبری تحلیلی “خبر خوی” پروژه پارک کوهستانی و یا بعبارتی تفرجگاه فنایی در زمان پنجمین دوره شورای اسلامی شهر خوی و با شهرداری محرم اکبرزاده استارت احداث فاز اول آن که شامل؛ ایجاد معابر و تسطیح و زیرسازی، جدول گذاری بود آغاز شد.
پس از برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ و روی کار آمدن اعضای ششمین دوره شورای اسلامی، تصمیم شورا بر تغییر شهردار (محرم اکبرزاده) بود و به همین دلیل پس از آغاز بکار رسمی شورای دوره جدید شهر خوی، حسن نصرالله پور بنا بر تصمیم اعضای شورای اسلامی شهر، به عنوان شهردار انتخاب شد.
فاز دوم تفرجگاه فنایی متشکل از؛ ۱- احداث آمفی تئاتر بزرگ روباز با ظرفیت حدود ۸ هزار نفر. ۲- لونا پارک (شهربازی) بود که با احداث و بهره برداری از آنها قطعاً به جرأت میتوان گفت استارت صنعت گردشگری در شهر خوی زده میشد. اما در دوره جدید شورا و شهردار، تقریبا به فراموشی سپرده شد!
وضعیت المان کاروان شتر در شهر خوی، هر روز بدتر از دیروز!!
المان کاروان شتر که نماد عبور جاده ابریشم از شهری اقتصادی و مرکز تجارت بازرگانان “خوی” در سالهای دور بوده حکایت دارد، مهرماه ۱۳۹۹ جنب پل تاریخی خاتون “شهر خوی” نصب شده و در حال حاضر از وضعیت اسفباری برخودار است.
در اوایل جانمایی و ایجاد این المان زیبا و جذاب، شاهد بوجود آمدن شور و شوق در شهروندان خویی بودیم و بسیاری از مردم برای تماشای کاروان شتر از سطح شهرستان خوی و شهرهای اطراف، خود را به محل نصب آن میرساندند و عکسهای یادگاری در کنارش ثبت می کردند.
متاسفانه باید اذعان داشت فرجام المان کاروان شتر نیز همچون تفرجگاه فنایی پس از روی کار آمدن اعضای ششمین دوره شورای اسلامی و حسن نصرالله پور “شهردار جدید”، رو به افول شد و روز به روز شاهد تخریب و رنگ باختن کاروان شتر و ساربانان آن بودیم!
درخصوص تخریب بخشهایی از المان کاروان شتر، برخی از شهروندان و آنهایی که از دور و نزدیک میآمدند تا با مجسمهی شترها و ساربانان عکس یادگاری بیاندازند، متاسفانه بعضاً باکمال تعجب و تاسف دیده میشد سوار بر این نمادهای ظریف و حساس میشدند.
لذا ضمن اینکه عدم توجه کافی مدیریت شهری در مراقبت و نگهداری و رنگآمیزی از آن آلمان که با سرمایه عمومی و بیت المال تهیه و ساخته شده بود، مشهود است، مضاف بر آن؛ فقدان فرهنگ مواجهه با المان و مجسمهها و نمادهای نصب شده در نقاطی از شهر، از سوی برخی از مردم نیز کاملا عیان و آشکار بوده است. و وضعیت تاسف بار کنونی، ماحصل همین دو موضوع اساسی می باشد.
نهایتاً با این تفاسیر، به نظر میرسد؛ مدیریت شهری در ششمین دوره شورای اسلامی و شهردار جدید، توجه کافی بر رونق صنعت گردشگری که یکی از شاخص های توسعه و حتی دستیابی به درآمد پایدار شهری است، وجود نداشته و از طرفی باتوجه به سپری شدن دوسال و نیم از آغاز بکار دوره جدیدِ مدیریت شهری، ظاهراً کمترین بهایی نسبت به ایجاد مراکز تفریحی، سرگرمی و مفرح همچون شهربازی مجهز و بروز، داده نشده است.
شاید با مطالعه این مرقومه، چنین فرض شود که ، نگارنده از سایر فعالیت ها و عملکرد مجموعه مدیریت شهری خوی طی سالهای اخیر غافل است. چراکه پروژه هایی چون تکمیل کمربندی سردار شهید سلیمانی هرچند بصورت غیر استاندارد درحال انجام است و در بحث تفریح نیز جشنواره و یا شب های شادی (یای گئیجه لری) طی ماه های اخیر انجام شد.
در این باره نیز باید گفت: تمام فعالیت های شورا و شهرداری خوی بر همگان مشهود است و ایجاد شور نشاط در وضعیتی که مردم زلزله زده خوی نیازمند ریکاوری روحی و روانی بودند، در جای خود نیز بسیار ارزشمند و وقابل تحسین هستند.
لکن سوال این است: چرا به ایجاد منابع پایدار درآمدی همچون رونق صنعت گردشگری توجهی نمی شود؟؟ چرا مدیریت جدید شهری در ادامه ی برنامه های مدیریت سابق که هزینه های سنگینی از بیت المال صرف آن ها (موارد فوق الذکر) شده بود، ادامه نداد؟؟ و چرا بجای روزمرگی همچون برگزاری برنامه های شادی بخشِ محدود، به فکر تاسیس یک ظرفیت عظیم گردشگری همچون تفرجگاه فنایی (حتی با مشارکت سرمایه گذاران) طبق فازهای چندگانه که قبلا جزئیات آن رسانه ای شده بود، نیستیم؟! و…
انتهای متن / خبرنگار؛ حسنلو