برگزاری جلسه پر حرارت شورای اسلامی شهر خوی با حضور مدیرکل میراث
- شناسه خبر: 22959
- تاریخ و زمان ارسال: 31 اردیبهشت 1402 ساعت 07:39
به گزارش آژانس خبری تحلیلی “خبر خوی“، جلسه صبح روز یکشنبه شورای اسلامی شهر خوی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی و معاونین وی، رئیس اداره میراث فرهنگی خوی و همچنین شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر خوی و هیات امنای بازار تاریخی خوی و جمعی از اصحاب رسانه این شهرستان در محل صحن شورای اسلامی شهر خوی با هدف بررسی مشکلات موجود در اماکن تاریخی و گردشگری، ایضاً ابعاد انعقاد تفاهمنامه فیمابین اداره کل میراث فرهنگی با مدیریت شهری خوی، برگزار شد.
⭕️ با احیای بارگاه شمس تبریزی، شاهد سیل گردشگران در آذربایجانغربی خواهیم بود
مرتضی شهسوار رئیس شورای اسلامی شهر خوی با بیان اینکه، سهم گردشگری خوی و استان آذربایجان غربی با احیای بارگاه شمس تبریزی، جبران میشود، اظهار داشت : باتوجه به اعتبارات تخصصی دولت به ساخت و تکمیل مقبره شمس تبریزی، به نظر میرسد این بنای تاریخی و گردشگری حتی تا ۲۰ سال آتی نیز به اتمام نخواهد رسید و صدمه ی آن به لحاظ خلاء صنعت گردشگری متوجه استان آذربایجان غربی خواهد بود.
وی به نمایندگی از مدیریت شهری خوی آمادگی قاطع شهرداری و شورای شهر را نسبت به مشارکت در احیای اماکن و ابنیه تاریخی، مذهبی و گردشگری خوی با وزارت میراثفرهنگی اعلام کرد و افزود : مزار شمس تبریزی، بارگاه امامزاده سید بهلول، بازار جوادیه و سرپوشیده خوی، کاروانسرای خان و چندین اماکن تاریخی دیگر که در قالب بسته پیشنهادی اداره کل میراث فرهنگی استان به مدیریت شهری با افق احیای ۶ ساله ارائه شده بود، ما آمادگی داریم با عزمی راسخ و با تخصیص اعتبارات لازم در مدت یک سال عملیاتی نماییم.
⭕️ لوح ثبت خوی به عنوان شهر قالی ریزماهی، تقدیم فرماندار این شهرستان شد
مرتضی صفری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجان غربی در این جلسه از تحویل لوح ثبت خوی به عنوان شهر قالی ریزماهی به فرماندار شهرستان خوی خبرداد و گفت : تا وفاق و همدلی بین ما مسئولین نباشد، رفع مشکلات پیش روی و پیشبرد اهداف توسعه در صنعت گردشگری راه بجایی نخواهد برد.
وی با اعلام اینکه؛ کل اعتبار عمرانی شهرستان خوی از اعتبارات استانی مجموعاً ۸ میلیارد تومان است، افزود : از این میزان اعتبار مبلغ ۴ میلیارد تومان تخصیص یافته که ۳ میلیارد از آن در راستای تکمیل پروژه آرامگاه شمس تبریزی درنظر گرفته شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی آذربایجان غربی با اذعان به اینکه با اعتبارات تخصیصی اندک نمیتوان کار خاصی در تعمیر، بازسازی و توسعه ابنیه تاریخی انجام داد، افزود : میزان اعتبار تخصیصی به بازار تاریخی خوی برای سال جاری ۲۰۰ میلیون تومان است که با چنین مبالغی هیچ کاری در تعمیر و نگهداری آثار تاریخی نمیتوان انجام داد.
صفری به لزوم وفاق و اهتمام بین سه ضلع مثلث “شهرداری و شورای شهر، میراث فرهنگی و همچنین کسبه و اهالی بازار خوی” در راستای ساماندهی این مجموعه بزرگ تاریخی، تاکید کرد و اضافه کرد : بزرگترین میراث داران بازار تاریخی خوی، خودِ کسبه و اهالی این بازار هستند و تحول و احیای اماکن تاریخی و گردشگری، اهتمام ویژه همگانی را میطلبد.
⭕️ برای مشارکت در ایجاد بازارچه صنایع دستی آمادگی کامل داریم
حسن نصرالله پور شهردار خوی نیز در این جلسه از آمادگی کامل مدیریت شهری نسبت به مشارکت در ایجاد بازارچه صنایع دستی در ورودی های شهر خبرداد و اظهار داشت : مضاف بر این، شهرداری و شورای شهر خوی آمادگی دارند با خرید و تملک خانه های تاریخی در شهر خوی و بازسازی این خانه های قدیمی، نسبت به راه اندازی موزه های مردم شناسی اقدام نماید که این مهم توجه و همت ویژه اداره کل میراث فرهنگی استان را میطلبد.
وی با ابراز خرسندی از انتصاب مدیرکل و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در استان و شهرستان خوی، گفت : در دوره مدیریت قبلی متاسفانه با برخی ناهماهنگی ها عدم همکاری و حتی عدم ترتیب اثر دادن به مکاتبات و استعلام های از سوی اداره میراث فرهنگی نسبت به شهرداری خوی مواجه بودیم که در این مدت کوتاه تحولات انجام شده در مدیریت جدید، فرکانسهای مثبت را در باب تعاملات بین شهرداری و میراث فرهنگی دریافت میشود که بسیار برای ما و برای توسعه صنعت گردشگری در شهر خوی مفید واقع خواهد شد.
⭕️ مدیرکل میراث در زمان ورود به یک شهر چندهزار ساله”خوی” ، شأن نام و تمدن آن شهر را درنظر بگیرد
سجاد چهره آراء عضو شورای اسلامی شهر خوی در این جلسه با تاکید بر اینکه؛ مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در زمان ورود به شهر خوی باوجود قدمت و تمدن ۶ هزار ساله، باید در حد شأن نام، فرهنگ و تمدن مردمان آن رفتار خود را تنظیم نماید، افزود : شهر خوی به اذعان بسیاری از کارشناسان و متخصصان حوزه گردشگری و میراث فرهنگی و باوجود داشتن اماکن متعدد تاریخی، مذهبی و گردشگری به تنهایی ظرفیت تبدیل شدن به قطب بزرگ گردشگری در این بخش ها را دارا می باشد.
وی بابیان اینکه شهرستان خوی با وجود مقبره شمس تبریزی و پوریای ولی میتواند به مقصد گردشگران خارجی نیز بدل شود افرود : زمانی خواهیم توانست به این مهم دست یابیم که از تنگ نظری های مرسوم در مدیران مرکز استانی فاصله بگیریم و خوی را به عنوان قلب تپنده آثار باستانی آذربایجان بپذیریم و با دیدگاه رونق گردشگری استان به خوی بنگریم.
⭕️ ساخت و ساز بیش از ۵ هزار واحد مسکونی بخاطر ضوابط میراثی بلاتکلیف مانده اند
محمد صادق نژاد دیگر عضو شورای شهر خوی نیز در این جلسه با اشاره بر لزوم بررسی دقیق مسائل و مشکلات مربوط به اماکن تاریخی و گردشگری خوی، تاکید کرد : چنین جلسات و نشست های کاری زمانی قابلیت اجرایی خواهند داشت که در خاتمه ی آن صورتجلسه مربوطه به همراه ضمانت اجرایی مصوبات آن جلسه در صورتجلسه نگارش شود.
وی با ابراز گلایه مندی از سردرگمی و بلاتکلیفی بیش از ۵ هزار واحد مسکونی در بحث ساخت و ساز بخاطر برخی مشکلات میراثی و تاریخی، اظهار داشت : وجود سناریو های مختلف تا سال ۱۳۹۷ و پس از آن در بحث ضوابط ساخت و ساز در محدوده اماکن تاریخی موجب بلاتکلیفی و ایجاد نارضایتی بین مردم شده است و انتظار میرود این موضوع با اهتمام اداره کل میراث فرهنگی استان تعیین و تکلیف گردد.
وجود برخی از نابسامانیها در ابنیه تاریخی شهر خوی از جمله؛ کلیسای سورپ سرکیس، خانه قدیمی دکتر آیت اللهی، پل های خاتون و قره قشون در ورودی های خوی از سمت جنوب و شمال و مناره شمس تبریزی و لزوم توجه و رسیدگی ویژه نسبت به مرمت و بازسازی آنها از دیگر مطالبات صادق نژاد بود.
⭕️ تبلور اتحاد و همدلی در مدیران نیشابوری، در خیل عظیم جمعیت را در بزرگداشت خیام مشهود بود
حمیدرضا عمرانی عضو شورای اسلامی شهر خوی به عنوان یکی از مدعوین در آیین بزرگداشت خیام نیشابوری حاضر بود، از اتحاد و همدلی مثال زدنی مجموعه مدیران شهرستان نیشابور از امام جمعه، نماینده مردم، فرماندار تا اصحاب رسانه آن شهرستان خبرداد و گفت : تبلور این همبستگی بین مدیران و مسئولین نیشابوری در حضور گسترده گردشگران از جای جای ایرانِ عزیز کاملا مشهود بود و قطعاً هدف مهمی در این اتحاد و همدلی نهفته بوده است.
وی، ایجاد منابع درآمدی از اماکن تاریخی و گردشگری شهرستان نیشابور را جزو موفقیت های اداره میراث فرهنگی و مدیریت شهری آنها دانست و خاطرنشان کرد : متاسفانه ما این همدلی و همبستگی بین مدیران و مسئولین شهرستان خوی و استان آذربایجان غربی را مشاهده نمیکنیم، چراکه اگر این مهم وجود داشت وضعیت مقبره شمس تبریزی، پوریای ولی و ده ها آثار و اماکن تاریخی و گردشگری دچار چنین وضعیت نابسامانی نبود.
انتهای متن /