دستبرد دلالان به دسترنج کشاورزان فیرورقی!
- شناسه خبر: 24072
- تاریخ و زمان ارسال: 5 خرداد 1403 ساعت 04:00
به گزارش آژانس خبری تحلیلی “خبر خوی” تابستان، فصلِ به ثمر رسیدن دسترنج باغداران فیرورقی است.
این منطقه قطب تولید گیلاس وآلبالو در استان آذربایجان غربی بوده که به جرأت می توان گفت آلبالو یکی از میوه های استراتژیک این شهر است که بعضا افراد محلی از آن به عنوان طلای سرخ نام می برند.
همه ساله با آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی در شهر دارالصفای فیرورق دست های دلالان به سمت تولیدات وجیب های کشاورزان و باغداران این منطقه دراز شده وحاصل دسترنج یکساله آنان را یک شبه به دست می آورند واین مشکلی است که هرسال تکرار می شود و دراین وسط دلالان از فرصت عدم نظارت مسئولان مربوطه استفاده کرده و دراین بازار بی در وپیکر می تازند.
مهم ترین نیاز باغداران فیرورقی را باید بازار عرضه مستقیم محصولات کشاورزی دانست که علی رغم همجواری با کشور ترکیه و به دلیل عدم وجود میادین بار میوه در شهر فیرورق و همچنین عدم وجود شرکت های تعاونی فعال، سود حاصل از دست رنج باغداران به جیب واسطه گران و دلالان سودجو می رود.
یکی ازمعضلات اساسی کشاورزی در شهر فیرورق ساختار اشتباه و دلال پرور خرید وفروش محصولات کشاورزی است. ساختاری که درنهایت باعث می شود واسطه ها، از یک طرف بدون در نظر گرفتن زحمات یکساله کشاورز سر زمین و مصائب و مشکلاتی که دراین مدت تحمل کرده است تولیدات او را به پایین ترین قیمت خریداری کرده و از طرف دیگر، بدون درنظر گرفتن شرایط اقتصادی جامعه و قدرت خرید مردم این تولیدات را به بهای گزاف و ناعادلانه به دست مصرف کننده برسانند.
این معضل دلالان درکنار نبود برنامه ریزی و امکانات مناسب جهت عرضه مناسب محصولات کشاورزی سبب نارضایتی کشاورزان این منطقه شده است وبا توجه به اینکه برداشت محصول گیلاس و آلبالو در شهر فیرورق بزودی آغاز میشود اما هرساله زخم و رنج کشاورزان و باغداران از گنج بی حساب و کتاب دلالان و نبود حمایت های دولتی التیام نمی یابد و هرسال با این معضل دست و پنجه نرم می کنند.
به نظر نگارنده راه حل اساسی برای حذف دلالان از چرخه اقتصاد حوزه کشاورزی توسعه و جدی گرفتن تعاونی های کشاورزی و ترتیب دادن ساز وکارهای جدید برای آنها است.
تعاونی هایی که با هدف تاثیرگذاری بر قیمت ها تشکیل شده وبا سازوکار قانونی جدید، قدرت چانه زنی بیشتری برای تعیین قیمت و نیز حذف دلالان و واسطه های فعلی داشته باشند.
امید می رود مسئولان مربوطه طی آینده ای نزدیک توجه بیشتری به بحث کسب وکار های جمعی در قالب تعاونی ها و اتحادیه ها نشان دهند که ثمره آن، تعیین قیمت منصفانه برای محصولات کشاورزی و جلب رضایت تولید کننده و مصرف کننده بطور همزمان خواهد بود.
انتهای متن / سجاد اعرابی