سفر ممنوع شد
- شناسه خبر: 12290
- تاریخ و زمان ارسال: 24 مهر 1399 ساعت 09:34
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “خبر خوی” به نقل از روزنامه شرق، بعد از حدود هشت ماه از درگیری ایران با کرونا، بالاخره پزشکان و متخصصان اپیدمیولوژی در تعطیلات پیشرو توانستند دولت را مجاب کنند تا جلوی سفرها را بگیرد.
محدودیت سفرها در پنج شهر کشور در حالی اعمال میشود که ترجیعبند سخنان تمامی اعضای ستاد مقابله با کرونا، از قائممقام وزارت بهداشت تا پزشکان حاضر در کمیته این بود که جلوی سفررفتنها را بگیرید.
حالا دکتر مسعود مردانی، عضو ستاد مقابله با کرونا، به «شرق» میگوید هرچند این تصمیم شاید دیر باشد، اما میتواند از بحرانیترشدن شرایط جلوگیری کند. این عضو ستاد مقابله با کرونا به «شرق» میگوید: «محدودیتهای اعمالشده در مهار کرونا میتواند کمک مؤثری باشد و با حسرت میگویم کاش این محدودیتها همان ۹ ماه پیش اعمال میشد.
مطالعات همکاران ما در کلانشهر تهران نشان میدهد بعد از تعطیلات آخر هفته یا هر تعطیلی چندروزه رسمی، ماشینهای بدون هدف با قصد مسافرت در جادهها سرگردان شده و همین باعث تشدید انتقال ویروس میشد. اگر جلوی این اتفاق را میگرفتیم، امروز آمار رسمی خبر از مرگ ۲۷۲ نفر از مردم نمیداد».
او در ادامه تأکید کرد: «برای مهار کرونا در شرایط امروزی، اول باید این را باور کرد که تمام ایران قرمز است. سپس چند مسئله را در نظر داشت؛ اول اینکه همیشه و همیشه و همیشه ماسک بزنیم. در ادامه مدارس و دانشگاهها در کل کشور تعطیل شوند، محدودیت کار در ادارات اعمال شود و در کنار این حتی از سفرهای درونشهری کاسته شود، مردم خریدهایشان رابه صورت اینترنتی انجام دهند و در خانههایشان بمانند. این یک هشدار جدی است و شرایط از آنچه تصور میکنیم حادتر است. لطفا رستورانها را تعطیل کنید، هیچ لزومی به بازبودن رستورانها و سالنهای آرایشی نیست. شرکت در تجمعات و دستهها و تشییع بزرگان را فراموش کنید».
مردانی در پایان خاطرنشان کرد: «یک مسئله نگرانکننده بعد از اتمام محرم و صفر، شروع مجالس عروسی و میهمانی نامزدی است. خانوادهها میخواهند فرزندانشان را به خانه بخت بفرستند و میهمانیها شروع میشود. باید تالارها و باغها بهخوبی رصد شود. از مردم عزیز تقاضا میکنیم میهمانیهایشان را برای بعد از شکست کرونا بگذارند».
بنا بر اعلام ستاد مقابله با کرونا، محدودیتهای سفر در کشور از شب گذشته آغاز شد. براساس محدودیتهای اعلامشده، از شب گذشته و ساعت ۲۴، تردد از مبدأ و مقصد شهرهای تهران، کرج، اصفهان، مشهد و ارومیه ممنوع اعلام شد. سفر از این شهرها یا به این شهرها تا ظهر یکشنبه هفته آینده ممنوع خواهد بود و البته وزارت بهداشت اعلام کرد ممکن است این محدودیتها به شهرهای دیگر نیز برسد.
براساس این محدودیتها، فقط خودروهای سواری با پلاک هر شهر اجازه ورود به همان شهر را دارند. این خودروها مجاز به خروج از شهر نیستند. خودروها با پلاک شهر دیگر که قصد ورود دارند، فقط با ارائه کارت ملی و احراز سکونت وارد میشوند. البته قرنطینه داخل شهری انجام نخواهد شد. شاید این تصمیم هرچند دیر، اما بتواند کمی از بحران وضعیتی که دچارش شدهایم، بکاهد.
محدودیتهای کرونایی اعمالشده، شامل زیارت اهل قبور هم میشود و بهشت زهرا تنها پذیرای خانواده درجه یک متوفیان است.
سعید خال درباره محدودیتهای جدید در بهشت زهرا (س)، گفت: «با توجه به شیوع مجدد بیماری کرونا در موج سوم و اعلامهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر افزایش چشمگیر بیماری به لحاظ افزایش تعداد بیماران و فوتیها، سازمان بهشت زهرا تمهیدات ویژهای را در نظر گرفته است و از خانواده متوفیان درخواست میشود صرفا برای کار مهم تدفین و به تعداد محدود به بهشت زهرا مراجعه کنند. درهای بهشت زهرا صرفا به روی خانوادههای متوفی باز خواهد بود و تنها پذیرای بستگان درجه یک است».
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اشاره به حضور تعداد زیادی از مردم در روزهای تعطیل در بهشت زهرا (س) بیان کرد: «خواهش عاجزانه و استدعای من از مردم این است که در تعطیلات پیشرو (پنجشنبه، جمعه و شنبه) بههیچوجه در بهشت زهرا تردد نداشته باشند. حتی حکم قضائی لازم را گرفتهایم و اگر نیاز باشد درهای بهشت زهرا را مانند گذشته خواهیم بست.
وی مجددا توصیه کرد که مردم تنها برای کار ضروری تدفین در بهشت زهرا حاضر شوند و این اقدام هم حتما با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود، چراکه اکنون شرایط بسیار نگرانکننده است و نظیر این شرایط را تاکنون نداشتهایم».
کرونا همچنان رکورد میزند.
آماری که روز گذشته از وزارت بهداشت درباره کرونا منتشر شد، تعداد مرگهای کرونایی را ۲۷۲ نفر گزارش کرد. آماری که حتی قائممقام وزارت بهداشت اعتراف کرد غیرواقعی است. ایرج حریرچی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد گفت: «خیلی از جانباختگان به این دلیل که تستشان منفی بوده، مانند دیگر کشورها جزء آمار کرونا محسوب نمیشوند، اما ما میدانیم که مبتلا به کرونا بودهاند و (جسد) را در بستهبندی کرونایی میفرستیم». او همچنین درباره تعداد واقعی جانباختگان کرونا افزود: «بسته به وضعیت استانهای ایران ممکن است که از ۱.۵ تا ۲.۲ برابر بیشتر از آمار اعلامشده باشد».
پیش از این برخی از نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تهران، وزارت بهداشت را به پنهانکاری در اعلام آمار واقعی مبتلایان و جانباختگان کرونا متهم کرده بودند.
با وجود این باز هم کرونا نسبت به تمام روزهای گذشته، جان افراد بیشتری را حتی در آمارهای رسمی و اعلامی گرفت. بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، از ۲۲ تا ۲۳ مهر ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهارهزارو ۸۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که دوهزارو ۲۳۷ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵۱۳هزارو ۲۱۹ نفر رسید. متأسفانه ۲۷۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۹هزارو ۳۴۹ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۴۱۴هزارو ۸۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
لاری ادامه داد: چهارهزارو ۶۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون چهارمیلیونو ۳۹۸هزارو ۷۲۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است. استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحالوبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند».
پروتکلها را رعایت کنید
به نظر میرسد همچنان توپ کرونا در زمین مردم است و پزشکان معتقدند هر چقدر هم محدودیت در کشور اعمال شود، تا مردم بالای ۸۰ درصد از پروتکلهای بهداشتی پیروی نکنند، خبری از بهبود اوضاع نیست. معاون بهداشت وزارت بهداشت در اولین جلسه کمیته نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی کرونا گفت: رعایت کمتر از ۸۰ درصدی پروتکلهای بهداشتی اثربخشی لازم را ندارد. علیرضا رئیسی در این جلسه اظهار کرد: برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و شیوع گسترده این بیماری هیچ راهی جز رعایت پروتکلهای بهداشتی اعم از استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی نداریم.
در فاز اول بیماری که اسفند ۹۸ و نوروز ۹۹ بود، رعایت پروتکلها به ۸۰ درصد رسید و مردم از سفر در نوروز و بیرونآمدن از منزل در ۱۳ فروردین خودداری کردند و موفق شدیم پیک اول بیماری را بهخوبی پشت سر بگذاریم؛ بنابراین اردیبهشت ۹۹ کمترین میزان ابتلا را داشتیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: از عید فطر که مسافرتها شروع شد رعایت پروتکلها به ۲۴ درصد رسید و از خرداد ۹۹ موج بسیار سنگینی از بیماری را تجربه کردیم. پس از این مرحله با هشدارهای دادهشده دوباره رعایت پروتکلها به ۷۸ درصد رسید، ولی هماکنون متأسفانه این میزان به ۴۲ درصد رسیده است و شاهد موج سوم و سنگین کرونا در کشور هستیم.
رئیسی افزود: در تمام ادوار، نیمی از مردم پروتکلها را رعایت کردند، ولی در واقع اگر رعایت پروتکلها به ۸۰ درصد نرسد، خیلی اثرگذار نیست.
حالا باید منتظر بود و دید با محدودیتهای اعمالشده چه اتفاقی میافتد؟ آیا دوباره مرگهای کرونایی روی سیر نزولی خواهند افتاد یا پس از تعطیلات دوباره رکورد تازهای ثبت خواهد شد. با همه اینها به نظر میرسد فعلا خبری از شکستدادن کرونا نیست و باید در خانه ماند و منتظر معجزه شد. معجزهای که شاید دوباره جهان را نجات بدهد.
انتهای پیام /