ورود ۳ زن به شورای ۷ نفره بوکان
- شناسه خبر: 14302
- تاریخ و زمان ارسال: 30 خرداد 1400 ساعت 03:12
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “خبرخوی” به نقل از کاماپرس، راهیابی سه زن به شواری شهر بوکان در انتخابات اخیر سر و صدای زیادی در این شهر و فضای مجازی کل کشور به پا کرده به نحوی که نام ژیلا عبدی ، گلاویژ حسینی و پخشان سلیمی اکنون به نامی آشنا برای بسیاری از ایرانیان تبدیل شده است.
روزنامه هفت صبح در گزارش جذابی به قلم نگین باقری به این رویداد پرداخته و نوشته است؛ در انتخابات شورای شهر این دوره، بوکان تبدیل به یک مورد خاص شد.مورد استثنایی که در آن سه زن توانستند در یک رکوردشکنی وارد شورای این شهر شوند.از بین هفت نماینده ای که روز جمعه به شورای شهر راه پیدا کردند، ژیلا عبدی ، رای اول این دوره شوراهای بوکان بود. جایگاه نفر ششم و هفتم هم به ترتیب به دو زن دیگر به نام های گلاویژ حسینی و پخشان سلیمی رسید. نه فقط این سه نفر بلکه از بین اعضای علی البدل هم یک زن دیگر توانست به شورای شهر این دوره راه پیدا کند.
این در حالی است که در بین شهرهای آذربایجان غربی و اطراف بوکان به جز تکاب و پیرانشهر هیچ زنی نتوانسته به شورای شهر راه پیدا کند.
یادمان باشد بوکان شهری است در جنوب استان آذربا یجان غربی با جمعیتی که اکثرا کرد هستند و جمعیت آن بیش از ۱۹۳ هزار نفر برآورد شده است. حالا ماجرا چه بوده است؟
چرا زنان دربوکان رکورد زدند؟
ژیلا عبدی در دانشگاه درس حقوق خوانده اما وکیل نیست. او با دو هزار و ۷۰۰ رای نفر اول شهر بوکان شده. گلاویژ حسینی وکیل دادگستری است. از قضا او در دور اول بررسی ها،رد صلاحیت هم شده بود و در این انتخابات توانسته دو هزار و ۴۷ رای جمع کند. پخشان سلیمی هم استاد درس انقلاب دانشگاه آزاد و دبیر علوم اجتماعی مدرسه بوده که فقط چهار رای از حسنی کمتر به دست آورده.حالا این زنان چطور توانستند رای جمع کنند؟
عکس ها معجزه کرده اند؟
یکی از فعالان رسانه ای بوکان رای آوردن آنها را به خاطر عکس های تاثیرگذار این کاندیداها میداند.این اتفاق عجیبی نیست که تعداد آرای کاندیدای زن را به شکل تبلیغات،پوسترها و عکسهایش مرتبط بدانند؛ فرضیه ای که مبنای محکمی ندارد. اگر هم اینطور باشد احتمالا تاثیر آن، آنقدری نخواهد بود که منجر به مثلا دو هزار رای در یک شهر بشود.
این انتخابات مسئله جدی دیگری هم داشت. به نظر میرسد کاهش تعداد آرا خودش عامل مهمتری برای راه پیدا کردن زنان بوده است. به خاطر اینکه دوره پنجم همین انتخابات، نفر اول شورای شهر بوکان بیش از هشت هزار رای داشت اما آرای نفر اول امسال به یک چهارم این رقم کاهش یافته است.
روابط عمومی خوب نامزدهای زن انتخابات شورای شهر بوکان
شبکه روابط این زنان خودش عامل دیگری بوده که برایشان طرفدار جمع کرده است. این شبکه روابط خودش ممکن است تحت تاثیر شغل و کسب و کار کاندیدا باشد. مثلا گلاویژ حسینی در گفت وگو با هفت صبح توضیح می دهد که او و عبدی در یک دفتر حقوقی با هم همکار بودند و همین باعث شده که روابط عمومی خوبی داشته باشند و مردم زیادی آنها را بشناسند.همچنین سلیمی هم به خاطر شغل معلمی در مدرسه و دانشگاه توانسته آرای افراد زیادی را به خودش جلب کند.
انتهای متن/