وعده های تکراری و حال بهم زن در خوی تمامی ندارد!!
- شناسه خبر: 20755
- تاریخ و زمان ارسال: 14 دی 1401 ساعت 00:35
به گزارش آژانس خبری تحلیلی “خبر خوی“، امروز سیزدهم دی ماه ۱۴۰۱، خبری در خروجی یکی از خبرگزاریهای رسمی کشور با مضمون؛ “دستور وزیر راه و شهرسازی جهت تعریض جاده دیزج دیز – خوی“، قرار گرفت.
مردم شهرستان خوی وعده های زیبا و شیرین از این دست بارها شنیده اند. از تعریض جاده خوی – قطور طی ۳ دهه ماضی که کماکان ادامه دارد، تا تعریض و آسفالت تعداد زیادی از جاده ها و محورهای مواصلاتی شهرستان خوی به سایر شهرستان ها، شهرها و روستاهای اطراف… از جمله؛ تعریض جاده دیزج دیز – خوی و اصلاح پیچ خطرناک این جاده موسوم به “پیچ الیاس“.
اگر موافق باشید، درخصوص موضوع تعریض جاده دیزجدیز – خوی و پیچ خطرناک اش (پیچ الیاس)، مروری بر گذشته داشته باشیم و عملکرد مسئولین (بازدیدها و وعده ها) را طی چندماه اخیر بازبینی نماییم.
پس از سانحه تصادف سیزدهم فروردین ۱۴۰۱ که متاسفانه منجر به جان باختن یک نفر و زخمی شدن چند نفر دیگر از شهروندان دیزجدیزی شده بود، تعدادی از مسئولین شهرستانی و استانی، “احساس” مسئولیت نموده و در این شهر حضور یافتند.
۱- سیزدهم فروردین ماه ۱۴۰۱، ذبیح الله کاظمی فرماندار شهرستان خوی از حادثه دیدگان تصادف جاده دیزجدیز عیادت نموده و در جریان مشکلات تردد جاده ی دیزجدیز – خوی قرار گرفتند.
۲- چهاردهم فروردین ماه ۱۴۰۱ جباری بخشدار بخش مرکزی (وقت) خوی و کاظمی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای خوی به همراه شهردار و شورای شهر دیزجدیز در راستای بررسی اصلاح پیچ خطرناک الیاس (دیزجدیز)، ضمن بازدید میدانی از محل پیچ، مسائل و مشکلات مربوط به تردد در این مسیر را بررسی نمودند.
۳- پانزدهم فروردین ماه ۱۴۰۱، حجتالاسلام امامی رئیس دادگستری شهرستان خوی و حجتالاسلام رشتبر دادستان شهرستان خوی به همراه مدیران شهر دیزجدیز، از محل جاده دیزجدیز و پیچ خطرناک این جاده (پیچ الیاس) بازدید نمودند و در جریان معضلات تردد در این مسیر قرار گرفتند.
۴- شانزدهم فروردین ماه ۱۴۰۱، ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی، مجیدی دادستان کل آذربایجان غربی، حجت الاسلام امامی رئیس حوزه قضایی شهرستان خوی و حجت الاسلام رشتبر دادستان خوی ضمن حضور در شهر دیزج دیز و عرض تسلیت به بازماندگان مرحومه شری زاده (جان باخته در سانحه تصادف ۱۳ فروردین ۱۴۰۱)، پس از استماع توضیحات شهردار و شورای اسلامی شهر دیزجدیز، در جریان وضعیت خطرناک جاده دیزج دیز و پیچ الیاس قرار گرفتند.
۵- بیست و هفتم شهریورماه ۱۴۰۱، عادل نجف زاده نماینده مردم شهرستانهای خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی در شهر دیزج دیز حضور یافته و در جریان مسائل و مشکلات مردم این شهر قرار گرفته و درخصوص تعریض و آسفالت جاده دیزجدیز و همچنین سه راهی و پیچ خطرناک “الیاس” مقرر شده اقدامات لازم انجام پذیرد.
مواردی که مطرح شد، تنها بخشی از حضور، بازدید و وعده ی مسئولین برای پیگیری مشکلات مردم شهر دیزجدیز بویژه در بحث تعریض جاده و اصلاح پیچ خطرناک آن منطقه بود که در تاریخ ثبت و ضبط شده است.
اما نکته مهم اینکه؛ خروجی و اثرات مثبت این بازدیدها و وعده ها چه بود؟؟ آیا صرفاً جهت ثبت رزومه و انداختن عکس یادگاری انجام شده اند؟؟!
به اذعان بسیاری از مسئولین نظام؛ “مردم از مسئولین جلوتر هستند”
نکته جالب توجه در همین موضوع؛ ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰، تصاویر و اخباری از خاک و شن ریزی و زیرسازی اهالی شهر دیزجدیز در مسیر جاده دیزجدیز – خوی به طول ۳ و نیم کیلومتر منتشر شد. در آن تصاویر کاملا مشهود بود که مردم با تمام توان و هرآنچه که داشتند از تراکتور و تریلی تراکتور تا بیل و کلنگ و نیروی انسانی به میدان آمده بودند تا خودشان خلاء کمکاری و بی کفایتی مسئولین شهرستان را پُر کنند.
اندکی تامل : چرا مردم ناچار میشوند خودشان وارد میدان شوند و جاده را با دستان خودشان تعریض نمایند و از جان و مال همنوعان محافظت نمایند؟؟
زمانی که مسئولین زنده اند و حاضر هستند… چرا مردم خودشان …؟!
آیا دستگاه قضایی هیچگونه نیازی نمیبیند اعمال نظر نموده و نقش کلیدی خویش را ایفا نماید؟؟
آیا جان شیرین انسان ها آنقدر ارزان و بی ارزش شده است که بازیچه ی وعده های تکراری مسئولین واقع گردد؟؟!
مگر واژه “ترک فعل” جنبه تشریفاتی دارد؟! آیا مرگ و میر هموطنان و همشهریان در جاده دیزجدیز حاصل کمکاری ها و ترک فعل ها نیست؟؟!
آیا زمان آن نرسیده دستگاه قضایی به واژه “ترک فعل” عینیت بخشیده و مردم اثرات مثبت این قانون را لمس کنند؟؟
نکته پایانی را با گریزی بر منویات حکیمانه و روشنگرانه رهبر معظم انقلاب، زینت بخش سطور مینمایم؛ اولین توصیه معظمله در دیدار ششم شهریورماه ۱۴۰۰ به دولت مردانِ دولت سیزدهم این بود: (( اعتماد مردم با عمل به وعده ها ترمیم میشود)). ایشان در توصیه ای مدبرانه و اندیشمندانه به دولت سیزدهم یادآور شدند : اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیب دیده است و راه ترمیم آن “یکی شدن حرف و عمل مسئولان” است.
لذا مسئولین شهرستان خوی؛ از فرماندار تا یکایک مدیران و مسئولین و بویژه نماینده مردم در مجلس که انتظارات از ایشان به لحاظ وکالت ملت بسیار فراتر است، کلاه خود را قاضی کنند و ببینند و بیاندیشند، چند درصد از وعده هایشان را عملیاتی کرده اند تا آسیب دیدگی اعتماد مردم به نحوی ترمیم گردد.
و سخن آخر اینکه؛ جاده دیزجدیز و پیچ خطرناک الیاس همچنان جان میستاند!
امید آن داریم مسئولین با دوری از نسخه های وعده محور، درصدد ترمیم اعتماد عمومی برآیند و در ماه های آتی بر وعده های متعدد خرج شده در مسائل مختلف، جامه عمل بپوشانند. ازجمله تعریض و اصلاح جاده و پیچ الیاس دیزجدیز – خوی.
انتهای متن/ امیرعلی موسوی