روزنامه فرهیختگان از جوابیه استانداری آذربایجان غربی در بحث زلزله خوی، قانع نشد!
- شناسه خبر: 22582
- تاریخ و زمان ارسال: 1 اسفند 1401 ساعت 02:30
به گزارش آژانس خبری تحلیلی “خبر خوی“، در پی گزارش منتشر شده در تاریخ ۱۳ بهمن ماه از سوی روزنامه فرهیختگان در خصوص عملکرد استانداری و مدیریت بحران آذربایجان غربی در بحث زلزله شهرستان خوی، استانداری آذربایجان غربی حدود ۲۰ روز پس از انتشار روزنامه سراسری، اقدام به ارسال جوابیه برای آن روزنامه نموده که در همین متن، مجدداً روزنامه فرهیختگان بر صحت گزارش خود اصرار داشته و آمارهای ارائه شده در جوابیه را محل سوال دانسته است.
جوابیه استانداری آذربایجان غربی به «فرهیختگان
متن جوابیه استانداری آذربایجانغربی به گزارش «فرهیختگان» با عنوان «پسلرزههای مدیریتی» به این شرح است:
جناب آقای ایمانجانی
مدیرمسئول محترم روزنامه «فرهیختگان»
با سلام و احترام
نظر به انتشار مطلبی با عنوان «پسلرزههای مدیریتی» در آن روزنامه در مورخ۱۴۰۱/۱۱/۱۳، توضیحات استانداری آذربایجانغربی درخصوص مطلب مطرحشده ارائه میشود.
لطفا ترتیبی اتخاذ فرمایید این توضیحات برای آگاهی مخاطبان شریف، طبق ماده ۲۳ قانون مطبوعات بهنحو متناسب منتشر شود.
بسمهتعالی
به اطلاع مخاطبان عزیز میرساند به دنبال وقوع زمینلرزه ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی که موجب مرگ سه تن از هموطنانمان و نیز مصدومیت ۱۱۶۷ نفر شد ۲ هزار و ۱۲۰ واحد مسکونی دچار تخریب کامل شد. برابر ارزیابیهای صورتگرفته ۱۱ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی نیز نیازمند تعمیرات شناسایی شده است.
در گزارش منتشره در این روزنامه وضعیت مناطق زلزلهزده در روز پنجم پس از وقوع زلزله بیان شده که باید به اطلاع نویسنده محترم و مخاطبان عزیز رساند، در همان سه روز پس از زلزله بیش از ۱۰ هزار تخته پتو در بین زلزلهزدگان توزیع شد و اینکه همه مردم شب را در سرمای بیرون بدون پتو و چادر سپری میکردند دور از انصاف است.
در همان لحظات نخست پس از زمینلرزه گروههای امدادی و درمانی در مناطق زلزلهزده حاضر شدند و به دنبال دستورات ریاست محترم جمهوری روند امدادرسانی با سرعت پیگیری شد. با اذعان به کم و کاستیهای اولیه در لحظات نخست پس از زمینلرزه که عمدتا ناشی از تجمع مردم برای دریافت خدمات بود و عذرخواهی از مردم شریف و نجیب شهرستان خوی، توزیع بیش از ۴۰ هزار دستگاه چادر با بسیج همه امکانات بهویژه همکاری جمعیت هلالاحمر و نهادهای نظامی و انتظامی، ۱۱۰ اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستان ایجاد شد و حضور گروههای جهادی و مردمی و نیز مشارکت درخشان نیروهای مسلح در برقراری امنیت و نیز توزیع اقلام امدادی و معیشتی از نکات برجسته امدادرسانی به شمار میرود. با پایان یافتن اسکان اضطراری، ١۶٠ هزار تخته پتو، ۴٧ هزار تخته موکت، ١۵ هزار دستگاه وسایل گرمایشی در مناطق زلزلهزده توزیع شده است.
همچنین ۱۲۰ هزار بسته غذایی ۷۲ ساعته توسط جمعیت هلالاحمر توزیع و با تلاش و همراهی مردم، خیرین، موکبها، نهادهای نظامی و جهادی، بیش از ۸۰ هزار غذای گرم بهصورت روزانه در بین زلزلهزدگان توزیع میشود. با نگاه ویژه رئیسجمهور محترم و اعضای هیات دولت، ۳۵۰۰ میلیارد تومان کمکهای بلاعوض و تسهیلات برای بازسازی مناطق زلزلهزده شهرستان خوی تصویب شد. بهطوری که برای هر واحد مبلغ ۶۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و برای مناطق شهری ۳۰۰ میلیون تومان و مناطق روستایی ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه پرداخت خواهد شد. دو استان آذربایجانشرقی و زنجان بهعنوان استانهای معین برای زلزله شهرستان خوی توسط بنیاد مسکن معرفی شدند که با استفاده از امکانات و ماشینآلات این دو استان، آواربرداری و ساختوساز مناطق آسیبدیده بهزودی آغاز خواهد شد. هیات دولت ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۴۰ میلیون تومان نیز تسهیلات قرضالحسنه برای هر واحد جهت تعمیرات اختصاص داد. با توجه به تخریب ۵۵۰۰ واحد دامی در مناطق روستایی شهرستان خوی، ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۳۰ میلیون تومان نیز تسهیلات قرضالحسنه برای بازسازی این واحدها مصوب شد. امهال ۶ ماهه وام پرداختی به زلزلهزدگان و پرداخت کمک بلاعوض و تسهیلات بانکی به لوازم خانگی ۳ هزار واحد مسکونی نیز در جلسه هیات دولت مورد تصویب قرار گرفت.
روند ارائه خدمات به مردم مناطق زلزلهزده متوقف نشده و با توجه به حضور مستمر و شبانهروزی دولت و گروههای مردمی، این خدمت با ارائه امکانات لازم تداوم دارد و بهطور قطع حضور ریاست محترم جمهوری، معاون اول محترم رئیسجمهور، وزیر محترم کشور و دیگر وزرا در مناطق زلزلهزده بیانگر اهمیت موضوع برای دولت مردمی بوده است که همواره خود را در کنار مردم میداند. مردم زلزله زده شهرستان خوی و ملت ایران عزیز اطمینان خاطر داشته باشند تا اتمام آخرین واحد مسکونی آسیبدیده و روشن شدن دوباره چراغ امید در مناطق زلزلهزده در کنار مردم هستیم و از هیچ تلاشی دریغ نخواهد شد.
پاسخ «فرهیختگان»
در گزارشی که با عنوان «پسلرزههای مدیریتی» در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ در روزنامه «فرهیختگان» منتشر شده است خبرنگار روزنامه علاوهبر گفتوگو با مرتضی مرادیپور، معاون عملیات سازمان هلالاحمر به سراغ یک فعال جهادی حاضر رفته تا از دل این گفتوگوها شرح وضعیتی از چالشها و مشکلاتی را ارائه دهد که مردم زلزلهزده خوی با آن درگیر بودند. در گزارش«پسلرزههای مدیریتی» به این موضوع پرداخته شد که چگونه سوءمدیریت در توزیع اقلام منجر به نارضایتی بین مردم شده است. حال بعد از گذشت ۲۰ روز استانداری آذربایجانغربی جوابیهای را در پاسخ به این گزارش به «فرهیختگان» ارائه کرده است. در این جوابیه با استناد به توزیع بیش از ۱۰ هزار تخته پتو در ۳ روز پس از زلزله بیان شده است: «اینکه همه مردم شب را در سرمای بیرون بدون پتو و چادر سپری میکردند دور از انصاف است.» استانداری آذربایجانغربی درحالی این عبارت را بیانصافی توصیف کرده که اساسا در هیچ جای گزارش «پسلرزههای مدیریتی» چنین عبارتی به کار گرفته نشده است و بارها به نقل از معاون عملیات هلالاحمر نوشته شده است که در بین مردم شهر خوی چادر و پتو توزیع شده است. آنچه اما محل انتقاد ناظران حاضر در خوی بوده است عدم توزیع امکانات نبوده است بلکه کم بودن امکانات توزیعشده و نیز سوءمدیریت در توزیع بوده است.
در این جوابیه همچنین آمارهای از اقلام و تجهیزات گرمایشی آمده است که عملا خدشهای به متن گزارش «فرهیختگان» وارد نمیکند.
درحالیکه محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور در سه روز پس از زلزله خطاب به دبیرکل سازمان هلالاحمر از توزیع ۲۰ هزار چادر در بین شهر خوی با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت گلایه کرده و آن را ناکافی دانسته بود و در گزارش «فرهیختگان» نیز به این گلایه پرداخته شده است اکنون استانداری آذربایجانغربی تعداد چادرهای توزیعشده در لحظات ابتدایی زلزله را ۴۰ هزار عدد عنوان کرده است. عدم توضیح دقیق پیرامون چرایی این اختلاف آماری درمورد میزان توزیع چادر در لحظات ابتدایی بین مراجع رسمی باعث میشود تا صحت سایر آمارهای ارائهشده در این جوابیه نیز محل سوال قرار گیرد.
انتهای متن /