مافیای املاک برای تصاحب کارخانجات دخانیات شهرستان خوی دندان طمع تیز کرده اند!!
- شناسه خبر: 16470
- تاریخ و زمان ارسال: 13 آذر 1400 ساعت 02:51
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “خبر خوی“، کارخانجات دخانیات شهرستان خوی در سال ۱۳۲۸ در محوطه ای به وسعت ۴۰۴۷۶ مترمربع احداث و پایه گذاری شد. این کارخانجات در دو بخش “کارخانجات آماده سازی توتون و کارخانجات سیگارت سازی” تاسیس شده و جزئیات آنها به این شرح است ؛
۱ – کارخانجات آماده سازی توتون
عملیات ساخت ساختمانی این کارخانجات در سال ۱۳۵۶ شامل کارخانه مانیپولاسیون به مساحت ۵۴۰۰ مترمربع ، کارخانه فرمانتاسیون و آزمایشگاه کنترل کیفیت به مساحت ۳۵۷۰ مترمربع ، سرویسهای بهداشتی به مساحت ۱۱۰۰ مترمربع، تاسیسات مرکز بخار به مساحت ۱۱۳۰ مترمربع، سرایداری به مساحت ۶۳ مترمربع، بهداری به مساحت ۲۱۴ مترمربع ، مهمانسرا به مساحت ۳۵۴ مترمربع و کانتین غذاخوری به مساحت ۹۰۱ مترمربع که جمعا به مساحت ۱۳۲۶۸ مترمربع احداث گردید.
۲ – کارخانجات سیگارت سازی
در اواخر سال ۱۳۹۱ دستگاههای سیگارت سازی در این منطقه نصب و با تولید سیگارت آسیا و فروردین شروع بکار نمود. ظرفیت اسمی این کارخانه یک میلیارد نخ و ظرفیت عملی آن ۷۰۰ میلیون نخ سیگارت کینک سایز بوده که در فاز اول بطور رسمی افتتاح گردید. این در حالیست که فاز دوم آن با کمترین هزینه ممکن قابل توسعه نیز میباشد.
باوجود چنین ظرفیت عظیمی که در دوران حکومت پهلوی پایه گذاری شده و روند تکاملی آن پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی “تا حدود یک دهه قبل” ادامه داشته، اکنون در سایه بی کفایتی و حماقت مسئولین کشوری، استانی و شهرستانی، کارخانجات دخانیات شهرستان خوی بنا به اظهار یک منبع آگاه، بیش از ۴ سال است که هیچگونه تولیدی ندارند و این موضوع باعث شده مافیای املاک در سکوت شرم آور مسوولین امر، با گستاخی برای تصاحب چنین گنج گرانبهایی دندان طمع تیز کنند.
این کارخانه مهم و استراتژیک در شمال غرب کشور که زمانی به دلیل حاصلخیزی زمین های زراعی و شرایط مطلوب آب و هوایی این منطقه جغرافیایی برای کشت گیاه توتون احداث شده و قطب تولید محصولات دخانی نیز بوده و از قِبَل آن جمعیت قابل توجهی ارتزاق نموده اند ، اکنون در دوران قهقرا و با وجود تعطیلی، ۲۵۰ نفر مرد و زن “کارگر” چشم انتظار راه اندازی دوباره خط تولید آن هستند تا وجدانشان از بابت حقوق دریافتی آسوده باشد. چراکه مردمان سرزمینمن انسانهای کاری، شریف و متعهدی هستند.
باتوجه به مطالب فوق، راقم در عجب است؛ چرا کشت توتون به بهانه های مختلف در این مرز و بوم تعطیل شد؟؟!
و آیا مصرف توتون های تولید داخل مضرتر است یا سیگارهای قاچاق وارداتی که با اسانس و هزاران مواد شیمیایی تولید شده اند؟؟!
مگر میشود مسئولین و نماینده مردم خوی به کرات از مجموعه کارخانجات دخانیات شهرستان خوی بازدید به عمل آورند و از جزئیات موانع و مشکلات پیش روی راه اندازی خطوط تولید آن باخبر باشند و اما هیچ کار عملی نسبت به رفع آنها انجام ندهند؟؟!
آیا مردم حق ندارند تصور کنند که تمام بازدید ها و عکسهای یادگاری گرفته شده (با مسئولان و سرمایه گذاران!) صرفاً پوپولیستی و عوام فریبی بوده است؟!
به نظر میرسد ؛ استمرار تعطیلی کارخانجات دخانیات شهرستان خوی طی ۴ سال اخیر طبق نقشه قبلی و کاملاً عمدی بوده و نفع مادی برای برخی از مدیران و مسئولین دارد؟؟! و اگر غیر از این است، چرا طی این مدت طولانی هیچگونه اقدام عملی انجام نپذیرفته است؟!
چنین مجموعه ای که اگر امروز قرار بر احداث آن باشد ، باید هزاران میلیارد تومان برای آن صرف شود، چرا هیچگونه اراده ای از مسئولین کشوری، استانی و شهرستانی برای احیا و زنده کردن آن دیده نمیشود؟؟!
مگر مدیران و مسئولین چه نفعی می توانند از تعطیلی این سرمایه ملی بِبَرند؟؟!
اینکه گفته میشود ۸۵ درصد مصرف سیگار کشور بصورت قاچاقی وارد میشود و تنها ۱۵ درصد از مصرف داخلی توسط کارخانجات تولید داخلی تامین میشود! در چنین شرایطی؛ نکند خدای ناکرده برخی صاحب منصبان به جای حمایت از تولید داخلی، از مبادی و یا مجاری دیگری حمایت میکنند؟؟!
راستی سود و یا منفعت کدامیک بیشتر است؟ حمایت از تولید ملی یا حمایت از قاچاق سیگار؟؟
و سورپرایز ما برای دولت مردمی؛ به تازگی شنیده ایم وقاحت برخی ها تا جایی پیشرفت کرده که نقشه های ساختمانی و مغازه هایی که قرار است در قسمت بَر خیابان احداث شوند، مورد بحث برخی محافل خاص بوده است!!
دولت محترم مردمی و انقلابی حضرت حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، امروز چشم امید کارگران زحمتکش و آحاد مردم که در حساس ترین شرایط کشور همواره پشتیبان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده اند ، به شما و مدیران دلسوز و انقلابی است. تا دیر نشده کاری کنید…
انتهای متن /