یافته های ارزشمند محققان و پژوهشگران دانشکده علوم پزشکی خوی
- شناسه خبر: 22945
- تاریخ و زمان ارسال: 23 اردیبهشت 1402 ساعت 08:31
به گزارش آژانس خبری تحلیلی “خبر خوی“، در ابتدای جلسه دکتر متعارفی “معاون آموزشی و تحقیقات دانشکده علوم پزشکی خوی” با تشریح تاریخچه تاسیس و رشد آموزشکده پرستاری تا تبدیل شدن آن به دانشکده علوم پزشکی، اظهار داشت : از سالهای آغازین تاسیس در سال ۱۳۷۱ تا رسیدن به این نقطه ی حاضر در سال ۱۴۰۲ تلاشهای بسیاری صورت گرفته است.
افزایش تعداد هیات علمی از ۲ نفر به ۳۵ نفر، افزایش تعداد دانشجویان، ارتقای فضا و تجهیزات آموزشی، افزایش نیروی انسانی، افزایش طرح های تحقیقاتی و پژوهشی، رشد قابل توجه مقالات علمی و افزایش ظرفیت ۱۰۰ درصدی کتابخانه ها ازجمله مواردی بود که متعارفی در روند رشد آموزشکده پرستاری به دانشکده علوم پزشکی و تحول و دگرگونی های صورت گرفته، به آنها اشاره کرد.
در ادامه ی جلسه، دکتر سخنور “مدیر پژوهش دانشکده علوم پزشکی خوی” با تشریح دانشگاه های نسل سوم و نسل چهارم که سوق یافتن به سمت حل مشکلات اجتماعی است، افزود : در گذشته دانشگاه ها صرفا در حوزه آموزش فعال بودند و سپس به سمت صرفاً پژوهش روی آوردند، اما در حال حاضر درخواست و انتظار از دانشگاه ها سوق یافتن به سمت تولید ثروت و حل مشکلات اجتماعی است تا بتوانند دردی را از آلام جامعه دوا کنند.
وی همچنین به موضوعات و عناوین طرحهای تحقیقاتی خاتمه یافته در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت : طرح هایی در حوزه آب و فاضلاب، خدمات پرستاری، مولفههای روان شناختی و تاب آوری، آموزشهای مجازی و تشخیص افتراقی بیماری تالاسمی از بیماری فقر آهن، ازجمله طرح های ارائه شده توسط محققان و پژوهشگران دانشکده علوم پزشکی خوی بود.
دکتر رقیه صدیفی “عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی خوی” تحقیق خاتمه یافته گروه پژوهشی خود را با عنوان “تبیین ادراکات دانشجویان دانشکده از آموزش مجازی غیر همزمان” برای حاضرین در جلسه ارائه نمود.
وی با اشاره به دوران اپیدمی کرونا ویروس و تعطیلی های اجباری مراکز آموزش عالی جهت حفظ سلامت دانشجویان، اظهار داشت : بر همین اساس تحقیقات علمی را در زمینه لزوم بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی در آموزش و نیز آسیب شناسی و نقاط ضعف و قوت این نوع آموزش مورد بررسی قرار دادیم.
صدیفی، عدم آشنایی کافی دانشجویان با آموزش مجازی، موانع و دشواری های مربوط به فرایند آموزشی، سختی های ارائه محتوا و مطالب از سوی مدرسین در بستر فضای مجازی، وجود مشکلات جدی در زیرساخت ها و سرعت اینترنت را از نقاط ضعف موجود در فرایند برگزاری دوره های آموزش مجازی عنوان کرد و افزود : باوجود نقاط ضعفی که وجود داشت و موجب ایجاد نگرانی و اعتراض بین دانشجویان شده بود، انعطاف پذیری در آموزش، عدم وجود محدودیت جغرافیایی و استقلال در یادگیری را از مزیت های آموزش مجازی دانست.
دکتر اسرافیل عسکری “عضو گروه بهداشت دانشکده علوم پزشکی خوی” که تحقیقات پژوهشی در زمینه آب و فاضلاب داشته، گفت : ما دو طرح در حوزه سلامت آب با بررسی پارامترهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب آشامیدنی شهر خوی در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به یافته های ارزشمندی دست یافتیم.
وی با اشاره به استانداردهای حد مجاز و حد مطلوب در کیفیت آب آشامیدنی، افزود : وضعیت آب آشامیدنی شهر خوی درسطح حد مجاز قرار دارد و بلحاظ سلامت و کیفیت مشکلی برای مردم به دنبال نخواهد داشت، لکن ارتقای سطح کیفیت آب با سمت حد مطلوب توصیه میگردد.
دکتر زینب حبیب پور محقق و پژوهشگر بعدی بود که در این جلسه یافته های تحقیقاتی خود را در زمینه “ارتباط تاب آوری یا سرسختی با استرس و کیفیت زندگی حرفه ای یا کاری” برای حاضرین و رسانه ها ارائه نمود.
وی با بیان اینکه در دوران اپیدمی کرونا، شاهد ایجاد استرس شدید در پرستاران شاغلِ بخش بیماران کرونایی بودیم، اظهار داشت : بر این اساس تحقیقات علمی را در زمینه میزان تاب آوری و سرسختی ۱۵۶ پرستار و کارشناس پرستاری انجام دادیم.
حبیب پور، میزان تاب آوری پرستاران را متوسط به بالا دانست و افزود : میزان تاب آوری، بستگی مستقیمی با نوع آموزش ها داشته و افرادی که دارای استرس زیاد بودند زندگی آنها از سطح کیفیت پایین تری برخوردار بودند و در مقابل، افرادی که سرسخت تر بودند، میزان تاب آوری آنها در مواجهه با سختی ها بیشتر بود.
دکتر حبیب پور تربیت صحیح فرزندان را در میزان افزایش تاب آوری آنها در برابر سختی ها بسیار مهم و ضروری ارزیابی کرد و گفت : محبت افراطی، تخریب کننده ترین نوع تربیت فرزندان است که تاب آوری بچه ها را بسیار متزلزل میکند.
دکتر پرویز شاه میرزالو “مدرس دانشکده علوم پزشکی خوی” در موضوع “تشخیص افتراقی بیماری بتا تالاسمی مینور از بیماری کمخونی و فقر آهن” ، تحقیقات پژوهشی انجام داده بود و روند تحقیق و یافته های بدست آمده را چنین تشریح کرد.
وی با بیان اینکه بتا تالاسمی به دو صورت خفیف (مینور ) و شدید (ماژور) دیده می شود، افزود : آن دسته از افرادی که دچار بیماری بتا تالاسمی ماژور هستند، متاسفانه طول عمر و زندگی بسیار کمتری خواهند داشت و زود از دنیا میروند.
شاه میرزالو با تاکید بر اینکه؛ زوج های جوان قبل از وصلت لازم است آزمایش مربوط به تشخیص بیماری تالاسمی را انجام دهند، گفت : هیچگاه نباید دو نفر (دختر و پسر) دارای بیماری بتا تالاسمی مینور با یکدیگر ازدواج کنند، چراکه ۲۵ درصد فرزندان متولد شده حاصلِ این ازدواج دارای بتا تالاسمی ماژور خواهد بود و عمر زندگی این فرزند متاسفانه خیلی خیلی کم خواهد بود.
وی عمده دلایل کوتاه بودن عمر بیماران بتا تالاسمی ماژور را عدم دسترسی به دارو دانست و اضافه کرد : مؤکداً توصیه میشود جهت پیشگیری از معضلات بعدی، زوجین قبل از ازدواج حتما آزمایش مربوط به تشخیص بیماری بتا تالاسمی را انجام دهند.
دکتر شاه میرزالو از ابداع یک فرمول منحصر به فرد مختص شهرستان خوی خبر داد و افزود : با عملیاتی شدن این فرمول بالای ۹۰ درصد میتوان در افتراق و تمایز بیماران کمبود فقر آهن را نسبت به بیماران مبتلا به بتا تالاسمی به سهولت تشخیص داد.
انتهای متن /