از میراث امام راحل (ره) “قانون کار” با تمام توان دفاع خواهیم کرد
- شناسه خبر: 16182
- تاریخ و زمان ارسال: 30 آبان 1400 ساعت 01:35
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “خبر خوی” محمد رادی دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان خوی در مراسم گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار که ظهر امروز با حضور امام جمعه خوی و جمعی از کارگران زحمتکش و سایر مسولین شهرستان در سالن اجتماعات کارخانجات دخانیات شهرستان خوی برگزار شد، ضمن تقدیر و تشکر از مدعوین حاضر در این مراسم، اظهار داشت : کارخانجات دخانیات شهرستان خوی به عنوان الگو و یکی از واحدهای موفق و بدون تنش بوده و طی سالیان متمادی که در خدمت این مجموعه بزرگ بوده ایم، همواره بیشترین رضایت جامعه کارگری را در بین سایر واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرستان شاهد بودیم.
وی با اشاره به روند تصویب قانون کار جمهوری اسلامی ایران در ۲۹ آبان ماه سال ۱۳۶۹، یادآور شد : ما این قانون را یادگار و میراث عظیم امام راحل (ره) میدانیم و با چنگ و دندان و با تمام وجود از این قانون و میراث ارزشمند وفاع خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه اولین مصوبه قانون کار در کشور به سال ۱۳۲۵ برمیگردد، افزود : در آن زمان شرکت های نفتی انگلیسی از اجرای قانون کار کشور سر باز زدند و این اجحاف آشکار در حق کارگران، منجر به اعتراضات گسترده جامعه کارگری در ایران آن زمان شد و پس از فراز و نشیب های فراوان، نهایتا در سال ۱۳۲۷ با هماهنگی بین المللی کار، قانون جدیدی به تصویب پارلمان کشور رسید.
رادی در ادامه به موضوع چگونگی تصویب قانون کار پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت : باتوجه به اینکه جامعه کارگری در پیروزی فرمند انقلاب اسلامی نقش اساسی را ایفا کرده بودند، لذا توقعات از تصویب قانون حمایتیِ کار بسیار زیاد بود.
وی ادامه داد : از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۶۹ عملاً کشور فاقد قانون کار بود تا اینکه پس از کش و قوس های فراوان، در زمان مجلس سوم، پیش نویس قانون کار بواسطه مرحوم سرحدی زاده وزیر کار وقت جمهوری اسلامی، به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و البته این پیش نویس مورد تایید و تصویب مجلس سوم قرار گرفت.
رادی افزود : باوجود تصویب قانون کار در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی بنا بر تشخیص مغایرت قانون مزبور با شرع مبین اسلام، آن را رد کرد و این موضوع موجب شد تا مرحوم سرحدی زاده در راستای حمایت از جامعه کارگری دست بر دامان معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) شده و از امام راحل (ره) جهت تصویب قانون کار جمهوری اسلامی ایران استمداد بطلبد و امام خمینی (ره) با فتوای رسا و تاریخی خود ضرورت تصویب قانون کار را اعلام نمودند.
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان خوی با اشاره به اهمیت بسیار بالای قانون کار جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت : در همان زمان و به دلیل ارزش و بایستگی تصویب قانون کار، امام راحل (ره) دستور تاسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را صادر فرمودند تا این قانون حاکمیتی به تصویب رسیده و در حمایت از جامعه کارگری اجرایی گردد. لذا بر این اساس است؛ جامعه کارگری جمهوری اسلامی ایران با جان و دل از نگاه حمایتی حضرت امام خمینی رحمت الله علیه همواره سپاسگزاری نموده و این قانون را به عنوان یادگار و میراث ارزشمند امام راحل (ره) میشناسند.
محمد رادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاخت و تازها و سنگ اندازی های متعدد پس از تصویب اولیه قانون کار در سال ۱۳۶۹، اظهار داشت : این تخریب ها و تضعیف ها علیه قانون کار باعث شد تا در سال ۱۳۷۳ قرادادهای موقت (موضوع ماده ۲۱ قانون کار) نهادینه شود.
وی با بیان اینکه برخی از اشخاص سودجو کماکان قانون کار را مورد هجمه قرار داده اند، اضافه کرد : همانطور که حضار محترم اطلاع دارند، ما باید امروز را که مصادف است با سالروز تصویب قانون کار، جشن بگیریم و خوشحال باشیم. اما اخیرا تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیروی از اشخاص ثروت اندوز، طرحی را تحت عنوان الحاق یک تبصره به ماده ۴۱ قانون کار مطرح نموده اند با این معنی که کارگاه های زیر ۱۰ نفر از شمولیت قانون کار خارج شده و دستمزد توافقی را میخواهند نهادینه کنند که این طرح ضمن ایجاد هرج و مرج و بروز بحران در جامعه کارگری، یک ظلم بزرگ در حق کارگران تلاشگر و زحمت کش کشور است.
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان خوی با انتقاد شدید از برخی کژ اندیشی های نمایندگان مجلس که در ظاهر نماینده مردم و نماینده کارگران هستند و اما در عمل تیشه بر ریشه جامعه کارگری میزنند، گفت : لازم میدانم از نماینده محترم مردم شریف شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای که در سنگر صیانت از حق و حقوق کارگران در پارلمان کشور مجدانه تلاش و فعالیت دارند تشکر نمایم و از این طریق انتظارات به حق جامعه کارگری شهرستان خوی را نسبت به توجیه و پیشگیری از مطرح شدن طرح ضد کارگری در صحن مجلس شورای اسلامی با صدای بلند و رسا اعلام نماییم و امیدواریم جناب آقای دکتر نجف زاده صدا و اعتراض کارگران را به گوش مسوولین و برخی نمایندگان کج فهم برسانند.
این کنشگر کارگری در شمال آذربایجانغربی ضمن محکوم کردن قاطعانه طرح ضد کارگری که با امضای ۳۸ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، گفت : درصورت لابیِ صاحبان زر و زور و تزویر و به کرسی نشاندن طرح مزبور، قطعاً کارگران هیچ سرپناه و مرجعی نسبت به تظلم خواهی و احقاق حق و حقوق تضییع شده ی خود نخواهند داشت و به عبارتی برده داری نوین در سال ۱۴۰۰ شمسی و زیر پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران، نهادینه خواهد شد.
رادی همچنین از عدم وجود شوراهای اسلامی کار در واحدهای تولیدی و صنعتی انتقاد کرد و گفت : مطابق با قانون، تمام واحد هایی که بالای ۳۵ کارگر شاغل داشته باشند امکان تشکیل و پیاده سازی شوراهای اسلامی کار که تضمین کننده منافع شغلی کارگران است، وجود دارد. بر همین اساس بنده این مطالبه به حق را از مدیرکل محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی خواهم کرد تا تمام واحد های واجد شرایط جهت دفاع از حق و حقوق کارگران و تامین منابع شغلی آنان، تشکیل و فعال گردند.
آموزش تخصصی کارگران موجب افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی و صنعتی خواهد شد
نعمت همتی رئیس مرکز تخصصی آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خوی نیز در این مراسم اظهار داشت : ما کمافی السابق دوره های آموزشی متناسب با شغل و حرفه ی کارگران و کارفرمایان را در مرکز آموزش فنی و حرفه ای خوی برگزار میکنیم.
وی ادامه داد : اگر کارفرمایان محترم باتوجه به محیط کارگاهی و صنعتی که دارند، بستر لازم را برای آموزش کارگران شاغل مجموعه خود فراهم سازند، ما آمادگی داریم مربی متناسب با شغل و حرفه ی تخصصی مربوطه را به واحد مزبور اعزام نماییم تا کارگران آن واحد از آموزش های کاربردی و تخصصی متناسب با شغل خود بهره مند گردند.
همتی با بیان اینکه آموزش کارگران منتج به افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی و صنعتی خواهد شد، افزود : کارفرمایان گرامی با فراهم ساختن زمینه آموزش پرسنل کاری خویش میتوانند از کارگران متخصص و دارای دانش بهره مند گردند و در این صورت بطور قطع شاهد افزایش بهره وری در واحد مربوطه خواهند شد.
انتهای متن /