دشت خوی سالیانه ۱۲ سانتی متر فرونشست دارد / احتمال فرونشست زمین در بخش اعظمی از شهر خوی
- شناسه خبر: 17376
- تاریخ و زمان ارسال: 21 بهمن 1400 ساعت 00:47

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “خبر خوی” عادل نجف زاده نماینده مردم شهرستانهای خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی شامگاه سه شنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۰ در نشست خبری با اصحاب رسانه این شهرستان که بصورت زنده (لایو اینستاگرام) نیز منتشر می شد، با اعلام اینکه بیشترین تعداد جلسات را تا به امروز در وزارت نیرو برگزار نموده، افزود : دشت خوی سالیانه ۱۲ سانتی متر فرونشست دارد که مستندات آن در سازمان نقشه برداری کشوری موجود است.
وی با تشریح وضعیت دشت خوی، ادامه داد : میزان افت سطح آب زیرزمینی در دشت خوی به حدی پایین رفته است که تا مرز ۲۸۰ متری اثری از آب یافت نمیشود.
نجف زاده با ابراز نگرانی از احتمال حدوث بحران جدی و فرونشست در بخش اعظمی از شهر خوی ، گفت : در دشت خوی بخش عظیمی از آن که شهر خوی را تشکیل میدهد درصورت فعال شدن خلاءهای زیرزمینی، چه بسا بخش اعظم خودِ شهر فرو نشست کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به دیدار اخیر خود با وزیر نیرو اشاره کرد و افزود : بنده در حضور آقای اردکانیان به ضرورت نیاز آب شرب به میزان ۳۵ میلیون متر مکعب و مضاف بر آن تامین آب کشاورزی و صنعت تاکید نموده و دلایل احداث سد بر روی یکی از رودهای قطور و یا الند برایشان برشمردم.
وی مهمترین دلایل مخالفت با احداث سد غازان را؛ وجود رسوبات آبرفتی با ارتفاع ۴۵ متری، ورود آب آرسنیک دار به محل سد غازان در آینده ، استقرار این سد در انتهایی ترین نقطه از شهرستان و پایین بودن سطح آن نسبت به بسیاری از نقاط حوزه استحفاظی و لزوم صرف هزینه های کلان جهت کانال کشی به مناطق بالادست، عنوان کرد و گفت : بر همین اساس و باتوجه به ظرفیت آب ۳۰۰ میلیون متر مکعبی حاصل از دو رودخانه الند و قطور، با موافقت وزارت نیرو کارهای مطالعاتی سد الند در ۶ نقطه از منطقه مربوطه آغاز شد و نهایتا مورد تایید قرار گرفت.
نجف زاده از جمعبندی تمام عملیات مقدماتی و حفر کرهای ۱۰۰ متری تا خرداد ماه سال ۱۴۰۱ خبرداد و اضافه کرد : ظرفیت ذخیره آب در سد الند ۷۵ میلیون مترمکعب بوده و خوشبختانه آب الند در آزمایشات برترین آب شرب شناخته شده است به این معنا که نیازی به تصفیه آب نیز وجود ندارد.
نماینده مردم خوی و چایپاره با بیان اینکه ذخیره ی ۷۵ میلیون متر مکعب آب در منطقه بالادست همچون الند در شهرستان خوی در طول زمان موجب احیای دشت خوی خواهد شد، افزود : به این ترتیب دشت خوی از ممنوعه بودن خارج گردیده و خطر فرو نشست زمین نیر رفع شده و آب شرب، آب کشاورزی و آب صنعت به میزان کافی فراهم می گردد.
انتهای متن/