شهر سه هزار ساله ی خوی، فاقد دروازه ورودی در شأن!
- شناسه خبر: 18320
- تاریخ و زمان ارسال: 8 شهریور 1401 ساعت 02:18
به گزارش آژانس خبری تحلیلی “خبرخوی”؛ خوی شهری با پنج دروازه (از سمت تبریز، از سمت ارومیه، از سمت ترکیه ، از سمت قره ضیاءالدین (حمزیان) و از سمت چالدران)، هر رهگذر، میهمان و گردشگری برای ورود به خاکش باید از پس سرعتگیرهای متعدد عبور کند تا به شهر هزار شهید آذربایجان برسد.
تاریخ و فرهنگ غنی خوی برهمگان آشکار است.
خوی از قدیم الایام باالقاب دارلمؤمنین، دارالصفا و دارالقرارشمس زبانزد خاص و عام بوده و ضمن اینکه اکنون بهعنوان دومین شهر آذربایجانغربی مطرح است، به لحاظ پرورش و معرفی مفاخر و مشاهر بنام همچون حضرت آیتالله العظمی خویی(ره)، دکتر زریاب خویی، سرکارخانم ژاله آموزگار، دکتر محمدامین ریاحی، ملانصرالدین خویی، و دهها شخصیت برجسته و بنام دیگر جزو شهرهای مفاخرپرور کشور پهناور ایران بهشمار میرود.
وجود مزار شمستبریزی، بارگاه پوریایولی، دروازهسنگی، بازار تاریخیخوی، پلهواییقطور، کاروانسرای خان، مسجد مطلبخان، کلیساهای متعدد و دهها جاذبه تاریخی و گردشگری دیگر، کفه ی ترازوی خوی را به لحاظ تمدن غنی و کهن در شمالغرب کشور سنگینتر کرده است.
خوی بهعنوان قطب تولید تخمه ی آفتابگردان، عسل و گلهای محمدی و همچنین مردم این دیار به خاطر بافتن فرش ریزماهی که اخیراً نیز ثبت ملی شده است، شان و منزلت این شهر باصفا را در سطح ملی و بینالمللی درخشان و تابناک ساختهاند.
با این اوصاف؛ این شهر باوجود صدها ظرفیت عظیم و بعضاً منحصربهفرد، در سایه بیکفایتی مسئولین در ادوار گذشته تابهحال از وجود یک دروازه ورودی در شأن که معرف وجود منابع و ذخایر ارزشمند تاریخی، انسانی و گردشگری است محروم مانده و بیبهره است!
حال آنکه وظیفه شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی در این موضوع پر رنگتر است و امید آن داریم مدیریت شهری خوی به خود آید و به فکر ایجاد دروازه های ورودی در شأن و منزلت خوی باشد.
و کلام آخر خطاب به تمام مدیران و مسئولان محترم که دغدغه اصلاح و رفع معضلات را دارند؛
دوست آن باشد که عیب های دوست ….. همچو آینه روبرو گوید
نه آنکه مثل شانه ….. پشت سر رفته، مو به مو گوید
لذا توصیه میشود از چاپلوسان و متملقان دوری گزینید تا مجال اصلاح امورات را از دست نداده و در پیشگاه خداوند، مردم و وجدان خود آسوده خاطر باشید. ان شاء الله
نکته: قدمت خوی در مراجع تاریخی بین ۲۷۰۰ تا ۷۰۰۰ سال ثبت شده است . لذا غرض از درج قدمت ۳۰۰۰ ساله در این یادداشت؛ بیانکر تمدن کهن و تاریخ ساز شهر خوی است.
انتهای متن / علی سپه فر