آئین باشکوه جشنواره گلاب گیری در خوی برگزار شد + تصاویر
- شناسه خبر: 14177
- تاریخ و زمان ارسال: 20 خرداد 1400 ساعت 00:00
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “خبرخوی” به نقل از روابط عمومی شهرداری خوی، در این جشنواره که به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد تولید کنندگان گل محمدی و بانوان کارآفرین حوزه گیاهان دارویی توانمندی خود رادر گلابگیری سنتی از گل محمدی به نمایش گذاشتند.
اکبرزاده شهردار خوی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی ظرفیت های شهرستان بیان کرد و گفت : در این جشنواره سال أینده با ریشه کنی کرونا با حضور گروههای هنری أئینی سنتی بصورت ملی برگزار میشود.
عباسی فرماندار خوی هم در این جشنواره با برشمردن ظرفیتهای شهرستان در بخشهای مختلف گفت:, جشنواره گلابگیری در شهرسان خوی ظرفیت سنتی و بومی بسیار خوبی برای معرفی در کشور های همسایه برای توسعه صنعت کردشکری است.
مردانی رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی خوی از افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان در سال جاری خبر داد و گفت : پیش بینی میشود امسال بیش از یک میلیون و ۸۰هزار لیتر گلاب در این شهرستان استحصال شود.
مهندس امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوی امسال از افزایش ۱۵ درصدی سطح زیر گشت این محصول خبرداد و گفت ؛ براساس شناسنامه تهیه شده از گلستانهای این شهرستان در بیش از ۱۵۵هکتار از باغات منطقه گل محمدی کشت شده است که پیش بینی می شود ۶۱۰ تن محصول گلبرگ از گلستانهای این شهرستان برداشت شود .
وی علت ا افزایش سطح کشت گل محمدی را ایجاد باغات جدید گل محمدی دانست و افزود: از سالیان دور گذشته گل محمدی در حاشیه باغات میوه کشت میشد اما در سالهای اخیر با اقبال بازار و رغبت باغداران مزارع و باغات فراوان گل محمدی در مقیاس بزرگتر در این شهرستان ایجاد شده است.
وی ،گونه های گل محمدی کشت شده در خوی را از نوع رقم های خاردار ریز کوتاه و بزرگ و توده های محلی دانست و افزود : از ۸۰ در صد محصول گل محمدی خوی گلاب استحصال و بقیه در صنایع شیرینی سازی و تهیه مربا مصرف می شود که پیش بینی میشود امسال ۱ میلیون ۸۰۰ لیتر گلاب از گلستانهای گل محمدی استحصال شود.
مدیر جهاد کشاورزی خوی از توسعه کشت اصولی گل محمدی در خوی و دست یابی به ارقام پرمحصول با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی وبا همکاری پژوهشگران خبر داد .
گفتنی است؛ برداشت این محصول در شهرستان خوی از اوائل خرداد ماه شروع و تا اوائل تیر ادامه می یابد. گل محمدی در آذربایجان غربی به قیزیل گول مشهور است و ودر ادبیات و فرهنگ مردم جایگاه والایی دارد.قیزیل گول خوی از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است و در درمان زخم معده ، ضعف عمومی ، بیماریهای صفراوی ، اسهال و جلو گیری از صرع و تقویت قلب بسیار مفید است .
شهرستان خوی یکی از خاستگاههای گل محمدی در کشورو قطب اول تولید این محصول در آذربایجان غربی است.
انتهای متن/