فروش ۳ مدرسه و تهاتر ۲ زمین کشاورزی در شهرستان خوی+تصاویر
- شناسه خبر: 22692
- تاریخ و زمان ارسال: 5 اسفند 1401 ساعت 09:27
به گزارش آژانس خبری تحلیلی “خبر خوی“، آنچه در توضیح این دستورالعمل رسانه ای شده چنین است : مصوبه مذکور ۲۱ آبان ماه به تایید مقام معظم رهبری رسیده است و در راستای آن تشکیل هیئتی هفت نفره مرکب از معاون اول رئیس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه نیز به تصویب رسیده است با این توضیح که دبیرخانه و مجری مصوبات این هیئت هفت نفره، وزارت امور اقتصادی و دارایی خواهد بود.
مهمترین موضوعی که حساسیت منتقدان را نسبت به این مصوبه و دستورالعمل برانگیخته، عبارت است از؛ بند ۲ ماده ۱۴ مصوبه مولدسازی داراییهای دولت: « اعضای هیأت نسبت به تصمیمات خود در موضوع مصوبه از هرگونه تعقیب و پیگرد قضایی مصون هستند. همچنین مجریان تصمیمات هیأت که در مصوبات مورد خطاب قرار گرفته اند و یا انجام تصمیمات هیأت در فرایند شناسایی، تشخیص مازاد، آماد هسازی و مستندسازی، ارز شافزایی، ارزشیابی، فروش و مولدسازی، متوقف بر اقدامات آنهاست، در چارچوب مصوبات هیأت از همین مصونیت برخوردارند ».
از طرف دیگر، باتوجه به سابقه ی تلخی که در فرایند خصوصی سازی در کشور اتفاق افتاده و باوجود قوانین سخت و پیچیده و همچنین نهادهای دستگاه های نظارتی و امنیتی در بحث خصوصی سازی ها، تخلفات بسیار بزرگ و مایوس کننده مثل؛ ماشین سازی مش قربونعلی، هپکو اراک، نیشکر هفت تپه، کشت و صنعت مغان و… موجب شده است، منتقدانِ اجرای دستورالعمل مولدسازی، ابهامات جدی را در خصوص ساز و کار اجرایی آن وارد بدانند.
لکن، با تمام حواشی و انتقادات موجود، دستورالعمل اجرایی مولدسازی دارایی های دولت در دولت سیزدهم به مرحله ی اجرا درآمده و در گام نخست اموال وزارت آموزش و پرورش و وزارت جهاد کشاورزی در لیست فروش، تهاتر و یا تکمیل پروژه قرار گرفته اند.
با بررسیهایی که در لیست اموال مورد فروش انجام شد، ۳ مدرسه در شهر خوی با مشخصات زیر قرار است در قالب مولدسازی به فروش برسد.
۱- دبستان نهضت واقع در خیابان صمدزاده به متراژ ۷۱۷ مترمربع عرصه و ۷۰۲ متر مربع اعیان.
۲- دبستان گردشخواه واقع در بلوار مطهری به متراژ ۴۷۰ مترمربع عرصه و ۲۴۲ متر مربع اعیان.
۳- دبستان جعفرزاده واقع در خیابان طالقانی، پشت کوچه مقبره به متراژ ۷۵۴ مترمربع عرصه و ۷۵۴ متر مربع اعیان.
زمین های کشاورزی تحت عنوان املاک مازاد وزارت جهاد کشاورزی که در قالب مولدسازی دارایی های دولت در شهرستان خوی در لیست تهاتر قرار گرفته است، به شرح زیر میباشد؛
۱- زمین کشاورزی واقع در روستای قوروق به متراژ ۳۱۶۰ مترمربع
۲- زمین کشاورزی واقع در روستای قوروق به متراژ ۲۷۰۰ مترمربع
با بررسی های بعمل آمده دریافتیم، مقرر است ۸ باب مدرسه با مجموع ۴۳ کلاس درس در مناطق شهری و روستایی شهرستان خوی نیز در قالب مولدسازی تکمیل و مورد بهره برداری قرار گیرند که متاسفانه تاریخ مشخصی مبنی بر زمان تکمیل پروژههای فوق در جداول مربوطه مشاهده نگردید!
اما در پایان گریزی بزنیم به سخنان یکی از مدیران سابق و باسابقه آموزش و پرورش در شهرستان خوی؛
این مدیر در گفتگو با خبرنگار “خبر خوی” از برنامه هایی گفت که در سالیان گذشته برای برخی از همین مدارس که قرار است در قالب مولدسازی به فروش برسند، در آن زمان در زمره طرح های توسعه ای آموزش و پرورش خوی قرار داشت.
او گفت : بنده خیلی تلاش کردم با مشارکت خیرین مدرسه ساز این سرمایه و ظرفیت های بالقوه آموزش و پرورش را که اتفاقا در نواحی بسیار ارزشمند شهر خوی واقع شده اند، برای بهره مندی دانش آموزان، بالفعل نموده و به بهره برداری برسانیم.
وی افزود : تاسیس دبستان و یا حتی تاسیس خوابگاه برای آن دسته از دانش آموزانی که از روستاهای اطراف جهت تحصیل در خوی حضور میافتند، جزو برنامه هایی بود که متاسفانه به دلیل وجود مشکلاتی در آن زمان به مرحله اجرا و بهره برداری نرسیدند.
این مدیر سابق در آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هم اکنون نیز درصورت زمینه سازی برای مشارکت خیرین عزیزی که همواره در حوزه ساخت مدارس، پای ثابت توسعه آموزش و پرورش بودند، میتوان این ظرفیت های عظیم بالقوه در آموزش و پرورش شهرستان خوی را به نحوی شایسته تر و با واگذاری بصورت مشارکتی تا ۷۰ درصد سهم دولت (سازمان نوسازی مدارس) و حدود ۳۰ درصد سهم خیرین، جهت بهره مندی دانش آموزان گرامی از عدالت آموزشی در راستای اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، عملیاتی نمود.
آنچه که مورد انتظار صاحبان اصلی اموال دولت (یعنی مردم) است: باتوجه به اذعان مدیران استان آذربایجان غربی مبنی بر “کمبود فضای آموزشی چالش مهم آموزش و پرورش استان است” و اینکه مطابق با اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: “دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد“، اجرای طرح و این دستورالعمل به معنای واقعی “مولدسازی” بوده و نه صرفاً فروش و تبدیل به وجه و صرف نمودن و یا هزینه کرد در بخش های غیر مولد! بلکه در راستای نهادینه نمودن اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی عملیاتی گردد.
تصاویری از مدارس در شرف فروش در شهر خوی:
انتهای متن/ امیرعلی موسوی